Femei care alearga cu lupii.
Pentru cei care doriti sa daruiti sau sa va daruiti o carte interesanta si foarte profunda,la cel mai bun pret, va propun cartea Clarissei Pinkola Estes,”Femei care alearga cu lupii. Povesti si mituri ale arhetipului femeii salbatice” la cel mai bun pret aici.
Cartea este un indemn la reflectie asupra vietii exterioare de femeie dar mai ales asupra vietii interioare. Este o carte despre feminitate si iubire reala, matura, care duce la maturizarea femeii.
Desi de profesie psihananlist, Clarissa Pinkola Estes are un stil accesibil tuturor, usor de inteles. Cartea prezinta femeia, surprinsa in mai multe ipostaze. Experienta de psihanalist a autoarei, dar si propria viata, i-au fost de mare ajutor in a scrie aceasta carte.
Clarissa Pinkola Estes asociaza femeia cu lupul, o fiara feroce. Dar iata la ce se refera autoarea: “o femeie sanatoasa e ca o lupoaica: puternica, viguroasa, plina de viata si de energie, constienta de teritoriul sau, inventiva, loiala, dinamica. Desprinsa de natura ei salbatica, personalitatea femeii devine saracacioasa, stearsa, fantomatica, spectrala”.
Femeia salbatica este femeia care se cunoaste bine, care stie sa se asculte, sa se inteleaga si care este constienta ca pentru a putea continua lupta cu viata, trebuie sa se intoarca la origini.
Pentru femei, cartea Clarissei Pinkola Estes reprezinta un ajutor in descoperirea sinelui. In toate povestirile din carte , eroul principal este o femeie. Acest aspect nu constituie o piedica pentru barbati in a citi aceasta carte. Dimpotriva, ii va ajuta sa inteleaga mai bine sufletul unei femei. La sfarsitul lecturii, femeile vor simti nevoia sa fie mai atente la ele insele si sa se descopere.
Toate povestirile si miturile din acesta carte sunt prezentate din perspectiva psihicului feminin.Povestiri precum “Papusa din buzunar”, “Imn barbatului salbatic”, “Femeia-schelet”, “Ratusca cea urata”, “Pantofiorii rosii”,”Ursul cu luna in piept”,”Femeia cu parul de aur”, exploreaza intuitia, iubirea, creativitatea, introspectia, sexualitatea, furia, iertarea.
Finalul cartii este o reintoarcere “acasa”, simbolic vorbind. Autoarea se refera la redescoperirea propriului spirit si la intelegerea acestuia. In ciuda dificultatilor, a ranilor sufletesti, femeia trebuie sa fie puternica si sa se intoarca la frumusetea naturii sale.
Orice femeie ar trebui sa aiba aceasta carte in biblioteca si in suflet pentru o redesteptare benefica.